Köpa

Visning

I våra lokaler på Skjulstagatan 17 i Eskilstuna, fredagar kl 08.00 - 13.00 och lördagar 09.00 - 12.00

Objekten publiceras på vår hemsida www.eskilstunaauktionsverk.se, måndag morgon samma vecka som auktionen, med reservation för eventuella felskrivningar och ändringar.

Allt säljes i befintligt skick, dvs i det skick varan befinner sig vid försäljningstillfället. Det åligger alltid köparen att själv kontrollera skick och funktion. Vi försöker dock att alltid beskriva varan så noga vi kan. Skador och fel som upptäcks av oss skrivs alltid ut. Står saker däremot på en bricka eller ligger i en så kallad diverselåda kan detta dock inte alltid garanteras.

Vi säljer också en hel del elektronik, såsom tv apparater, lampor och stereoapparater, dessa har vi tyvärr ingen möjlighet att funktionstesta. 

Tavlor mäts alltid inklusive ramen.

Har du inte möjlighet att närvara på vår visning kan du allltid ringa eller maila oss om det är något speciellt objekt du vill veta mer om. 

Tänk på att vi har begränsad eller ingen möjlighet att efter klockan 13.00 på fredagar, svara på frågor angående objekt på söndagens auktion.

Ångerrätt och reklamationer

I fall Köparen är konsument har Köparen ångerrätt i enlighet med den svenska lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler/den finska konsumentskyddslagen (38/1978). Köparen har dock inte ångerrätt i det fall undantag från ångerrätt i nämnda lag kan tillämpas.

Köparen ska meddela Auktionsverket att ångerrätten utnyttjas inom den ångerfrist som löper under fjorton (14) dagar från och med den dag Köparen får det köpta Föremålet i sin egen eller via ombuds besittning. Meddelande om ångrat köp ska innehålla Föremålets föremålsnummer samt Köparens kundnamn.
Köparen ska använda samma mailadress som finns registrerad på kundnumret.

Efter ångrat köp ska Köparen på egen bekostnad inom fjorton (14) dagar returnera Föremålet.
Har Köparen valt hemleverans ska retur ske på samma sätt. Retur får inte ske mot postförskott. Köparen står risken för att Föremålet skadas eller kommer bort samt är skyldig att paketera och hantera Föremålet på ett sådant sätt att det inte skadas under transporten.

När auktionsverket har tagit emot Föremålet återbetalas erlagt belopp inom fjorton (14) dagar till Köparen, med undantag för Föremålets eventuella värdeminskning som har orsakats på grund av att Köparen har hanterat Föremålet i större omfattning än nödvändigt.

Om Auktionsverket bedömer att Köparen missbrukar ångerrätten t.ex. genom att använda ångerrätten för att slippa stå fast vid lagda bud och därvid påverkar budgivningsprocessen, Säljaren eller andra Kunder på ett för Auktionsverket icke godtagbart sätt, förbehåller sig Auktionsverket rätten att stänga ner Kundens konto och Kundens tillgång till Tjänsten.

Vinnande bud är alltid bindande.

Lägg ditt bud

På Eskilstuna Auktionsverk finns det flera sätt att lägga bud på våra auktionsobjekt. Det enda som krävs är att du registrerar dig som kund hos oss.

Lägg ditt bud via vår hemsida, alternativt kan du givetvis närvara under en visning och där meddela personalen på plats ditt bud.

Lägsta bud är 100 kr. Vår provision är 20% på det klubbade priset samt en slagavgift på 25 kr.

Auktionen

En realtidsauktion fungerar på samma sätt som en vanlig klubbauktion, skillnaden är att allt utspelas på nätet. Istället för att närvara på plats och bjuda, så bjuder du via datorn, surfplattan eller din smartphone vart du än befinner dig. Har du inte möjlighet att vara närvarande under auktionen går det givetvis bra att lägga förhandsbud fram tills auktionsstart klockan 18:00

Auktionen hanterar fem utrop åt gången och du bjuder på de föremål som intresserar dig. Beräknad tid är cirka 40 sekunder per fem objekt, det gäller därför att vara uppmärksam så att du inte missar ett föremål. När ett nytt bud läggs, förlängs budtiden automatiskt med 20 sekunder för att ge motparten tid att bjuda. Allting sker per automatik och du behöver inte göra något mer än att klicka på bud-knappen för att lägga ditt bud.

Systemet visar löpande vad nästa budnivå är. Budet är bindande och du får direkt veta om ditt bud är mottaget. Om ditt bud är tillräckligt högt för att vara ledande visas ditt budbelopp och ditt kundnummer.

Du kan logga in 30 minuter innan start för att bekanta dig med realtidsauktionens funktioner och utseende. Tänk på att du alltså måste logga in på realtidsauktionen och inte vara kvar på förhandsbudgivningssidorna.

Vid två lika bud äger det bud som registrerats först företräde. Kontrollera alltid att det vinnande budet är DITT bud!
Observera att så länge du har det ledande budet kan du inte lägga nya bud.

Inropat gods

Du måste själv ta reda på om du vunnit några av dina anbud. Detta gör du lättast under ”mitt konto” > ”mina aktiviteter”. Du får också en preliminär inköpsredovisning till din mail du registrerade hos oss.
Glöm inte att uppdatera din mail om du byter mailadress.

Får du inte mail från oss?

  •     Se alltid till att ha din e-postadress uppdaterad under "mina sidor".
  •     Kontrollera att mailen inte hamnar i din skräppost.


Faktura efter auktionen

Godset skall avhämtas och betalas på plats eller via fakturan inom sju dagar efter auktionen. Du kan välja att antingen betala kontant, swish eller med kort. För ej inom tiden avhämtat gods debiteras faktureringsavgift om 50:- och lagerkostnad om minst 100:-, (fler poster och större objekt debiteras med högre lagringsavgifter), veckovis i max en månad.

Efter en månad tillfaller det ej avhämtade godset Auktionsverket, men betalningskravet kvarstår. Auktionsverket ansvarar inte för eventuellt uppkomna hanteringsskador efter sista avhämtningsdag.

Ta gärna med eget packningsmaterial då vi inte håller med detta. Flyttlådor finns att köpa för 20:- /st

Utlämning av auktionsgods sker måndagen veckan efter auktion 08.00 - 19:00, fredag 08.00 - 13.00 samt lördag 9.00-12.00.

Få dina objekt hemskickade.

Tänk på att vi INTE skickar ömtåliga föremål på grund av den höga skaderisken, vi skickar alltså INTE flera servis- eller glasdelar i samma paket, ej heller skrymmande gods såsom TAVLOR och MÖBLER.

Kontakta oss ALLTID angående packning och frakt INNAN du lägger ditt bud. Vi garanterar inte att vi kan skicka ditt föremål om du kontaktar oss efter vunnen auktion.

Efter ett vinnande klubbslag, kontakta och meddela oss att du vill att varorna skickas. Vi packar, mäter och väger föremålet och kontaktar sedan dig med ett totalt pris att betala.

Eskilstuna Auktionsverk försöker alltid att emballera så noggrant som möjligt. Vi kan dock inte ansvara för hur försändelsen hanteras sedan den lämnat oss. Paket skickas alltid på fredagar.

Frakt sker alltid på köparens bekostnad och risk. Vid olycka hänvisar vi till fraktbolaget för reklamation.

Vi använder oss av DHL för våra leveranser. Vi erbjuder tre olika fraktalternativ, om ert objekt inte passar i några av våra paketalternativ så kan vi tyvärr inte skicka det.

    Paket 1 mått: 23 x 16 x 13 cm, max 1 kilo                    150:-
    Paket 2 mått: 39 x 29 x 29 cm, max 10 kilo                  200:-
    Paket 3 mått: 39 x 39 x 28 cm, max 20 kilo                  250:-
    Vadderat kuvert mått: 29 x 21 cm, max 500 gram        100:-
    Kuvert mått: 18 x 14,5 cm, max 50 gram                      60:-   Observera, läggs frankerat i postlåda.